Pravidla – neznáš? Nehraješ!

20.09.2015 | Beáta Davidová | Organizace

Každým rokem trochu měníme pravidla, abychom soutěž vylepšili a vyhnuli se nedorozuměním. Nemusíme je znát jen my, ale i vy. Krátce si tedy shrneme letošní změny a také připomeneme nejdůležitější body pravidel.

 

 

 K čemu je školní kolo?

To je velmi jednoduchá otázka. Letos platí jasné pravidlo. Pokud uspořádáte školní turnaj, nehledě na počet zúčastněných, a pošlete nám o něm reportáž, máte jedinečnou možnost přihlásit ze své školy jeden tým navíc. Díky této vychytávce můžou vaši školu reprezentovat rovnou 4 týmy namísto tří.

Co když je naše škola sloučená?

Pokud je vaše škola složena ze dvou a více škol, má každá její část právo přihlásit 3 týmy. Také pro každou část platí možnost přihlášení 4 týmů, jestliže daná část uspořádá školní turnaj a zašle nám reportáž.

SWAP 1 – Proč prostě nezačneme normálně?

Chtěli byste snad prohrát? Je dokázáno, že při klasickém zahájení hry vyhrává vždy ten, kdo začal. Proto byla vymyšlena metoda zahájení SWAP 1. Touto metodou se hraje pouze na oblastních turnajích.

 

VERZE A

Hráč 1: Zakreslí 3 znaky (min. 1X, 1O) XOX

Hráč 2: vybírá si křížky

Hráč 1: pokračuje – dokreslí druhé O XOXO

hra pokračuje klasicky dále...

 

VERZE B

Hráč 1: Zakreslí 3 znaky (min. 1X, 1O) OXO

Hráč 2: vybírá si křížky – dokreslí XOXO

hra pokračuje klasicky dále...

 

SWAP 2 – Postoupili jsme na krajský turnaj!

Jak nadpis napovídá, tuto metodu využijete na krajském turnaji a ve finále. Začátek je stejný jako u metody SWAP 1. Druhý hráč se však nemusí jen rozhodnout, co si zvolí. U tohoto rozehrání druhý hráč může zakreslit další dva znaky (XO) a rozhodování tak přenechat hráči číslo 1.

To samozřejmě není všechn, doporučujeme si pravidla pročíst opravdu celá. Přesné znění pravidel, které najdete i na turnajích v hmotné verzi, je k dispozici zde. Pokud by vám bylo něco nejasné, neváhejte se na nás obrátit.

Je to výzva! Těšíme se na vaše přihlášky.