pIšQworky 2015 jsou tu a jsou výzvou

08.09.2015 | Adéla Šrutová | Organizace

Historicky osmý ročník mistrovství v pIšQworkách je tady. Rok co rok se počet přihlášených týmů zvyšuje a my organizátoři věříme, že letos budou opět padat rekordy. Přihlas se a čel XO výzvám!

Kdo se může přihlásit?

Díky jednoduchým pravidlům se soutěže může zúčastnit opravdu každý – kluk i holka, premiant i rebel, Čech i Češka, Slovák i Slovenka. Jedinou podmínkou je, že musíš být žákem osmé či deváté třídy základní školy nebo středoškolák.

Na co se můžu těšit?

Především tě čekají parádní zážitky, spousta zábavy a taky seznamování se s novými lidmi. Kromě zážitků a zkušeností nabízí soutěž spoustu krásných cen a odměn za tvé snažení. Soutěž tě navíc naučí jak taktizovat, předvídat kroky soupeřů a spolupracovat se svými kolegy.

Jak soutěž vypadá?

Soutěž pIšQworky má čtyři úrovně. Vaše škola vybere nejlepší piškvorkáře a sestaví  tři týmy studentů. V případě, že se na vaší škole uskuteční školní kolo, o kterém nám zašlete reportážní článek, mohou být za jednu školu sestaveny týmy čtyři. Tyto týmy pak pojedou reprezentovat svou školu na oblastní turnaj. Výherci oblastních turnajů postupují do třetí úrovně, do kol krajských, kde se utkají s těmi nejlepšími pIšQworkáři ze svého kraje. Nakonec se ti nejlepší ze všech krajů přijedou v listopadu poprat o titul mistra v pIšQworkách na finále do Brna.

Jak se můžu přihlásit?

Není nic jednoduššího. Stačí sestavit pětičlenný tým, zajít za svým učitelem, vyplnit online registraci a probojovat se skrze školní kolo. Uzávěrka je už 16. října 2015, přihlašování do soutěže spustíme už za týden. Také si ještě nezapomeňte pořádně pročíst pravidla soutěže.

Těšíme se na vás! 

XO jsou výzva!