pIšQworky ve světě

07.10.2014 | Eva Pětvalská | Ostatní

Za sedm let své existence pIšQworky stihly mnohé, trhaly rekordy v počtu přihlášených týmů, bylo o nich napsáno nespočet článků a objevily se i v televizní reportáži. Dokonce rozšířily svou působnost za hranice České republiky a procestovaly svět. Přinášíme Vám fotočlánek o tom, kde všude už se pIšQworky stačily podívat.

Anglie – Londýn. Není možné, aby královna nezahořela láskou k XO.Londýn.jpg

 

Španělsko – Madrid. Už o nás vědí i na Pyrenejském ostrově.

 Madrid, Španělsko.JPG

Maroko – pohoří Atlas. Protože láska i hory přenáší. XOXOMaroko, Atlas.JPG

 

USA – New York – Socha svobody. „New York, concrete jungle where dreams are made of…“

 

Makedonie – Skopje. Víte co je to Tavče gravče? Jméno jednoho z loňských týmů? Ale kdeže… tradiční makedonský pokrm!skopje,makedonie.jpg

 

Rusko – Petrohrad (Isakievskij chrám). говоришь по-русски?

 

Německo – Straubing, Dolní Bavorsko. („Štrubina“) Každoročně v srpnu se ve městě koná Gäubodenvolksfest, druhý největší festival v Bavorsku. Víte, který je první největší? …(správná odpověď: Oktoberfest)

 Straubing.jpg

Indie – Taj Mahal. Veděli jste, že Taj Mahal má ráno narůžovělou barvu, navečer mléčně bílou a zlatou se stává vždy, když na ni dopadnou měsíční paprsky?

 Taj Mahal, Indie.jpg

Finsko – Tampere (Näsinneula). Näsinneula znamená ve finštině Näsiská jehla, se svými 168 m je nejvyšší stavbou v severní Evropě. 
Tampere - Nasineulla.JPG

Spojené arabské emiráty - Dubai. V letních měsících denní teploty přesahují 40 °C, to už teče pot i z pIšQworek. Dubai.JPG